April 10, 2020 Latest news No Comments

Από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που δέχεται ένας κομμωτής, αν όχι και η συνηθέστερη, είναι πως μπορούμε να αποκτήσουμε μακριά μαλλιά και οι λόγοι που δυσκολεύονται να μακρύνουν. Ακόμη και τώρα που δεν σας βλέπουμε, λαμβάνω συχνά ερωτήσεις μέσω Instagram και Facebook σχετικές με το μάκρος των μαλλιών και τρόπους να επισπεύσουμε τη διαδικασία!

Μια λύση, την οποία προτιμούν πολλές γυναίκες, είναι τα γνωστά και αγαπημένα Hair extensions. Σαν επαγγελματίας, αγαπώ την καλή ποιότητα και σωστή εφαρμογή όμως αυτό δεν σημαίνει πως με τα hair extensions βρίσκουμε την εύκολη λύση και σταματάμε να φροντίζουμε τα μαλλιά μας.

Καθημερινά, κάποιες κακές συνήθειες καταστρέφουν τα μαλλιά μας και τα αποτρέπουν από τη σωστή και υγιή ανάπτυξη. Για παράδειγμα, δεν γίνεται η σωστή χρήση επαγγελματικών προϊόντων, η οποία είναι απαραίτητη και στο σπίτι και όχι μόνο από τους επαγγελματίες κομμωτές όταν επισκεπτόμαστε το κομμωτήριο.

Προσοχή στα θερμικά εργαλεία

Η θερμότητα και γενικά όλα τα θερμικά εργαλεία, τα οποία για πολλές γυναίκες είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής τους περιποίησης, αφυδατώνουν τα μαλλιά, καταστρέφουν τις άκριες, λεπταίνουν την τρίχα και τα μαλλιά χάνουν τη λάμψη τους. Αυτό έχει ώς αποτέλεσμα αδύνατα μαλλιά τα οποία σπάζουν εύκολα και εμφανίζουν ψαλίδα. Η θερμοκρασία των θερμικών εργαλείων πρέπει να τυχάνει σημαντικής προσοχής, γιατί όταν τα μαλλιά σας είναι ευαίσθητα και σπάνε, δεν θα μπορούν και να μακρύνουν όσο γρήγορα θέλετε. Κατ΄ακρίβειαν, το μάκρος των μαλλιών σας θα είναι το τελευταίο που θα σας απασχολήσει μιας και διατρέχετε τον κίνδυνο τα μαλλιά σας να κοπούν και να καταστραφούν ανεπανόρθωτα. Επομένως, τα μαλλιά πρέπει να προστατεύονται και να διαλέγονται επαγγελματικά προιόντα με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή-πολλά από αυτά χρησιμοποιούνται πριν τη χρήση θερμικών εργαλείων και προστατεύουν τα μαλλιά από τα πιστολάκια και τα σίδερα ισιώματος.

Μην παραλείπετε να κουρεύεστε

Οι άκριες των μαλλιών είναι εκεί όπου ξεκινούν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια ψαλίδας, σπασίματος, αλλά και ξηρότητας. Κουρεύοντας τις άκρες των μαλλιών κάθε δύο μήνες βοηθούμε τα μαλλιά να μακρύνουν και ταυτόχρονα να διασφαλίσουμε τη ζωντάνια και την υγεία της τρίχας.

Σωστά προϊόντα

Επιλέγουμε σωστά προιόντα όπως σαμπουάν, μάσκες, conditioner για το δικό μας τύπο μαλλιών. Η χρήση προιόντων που ίσως να μην ταιριάζει με τις ανάγκες των μαλλιών σας υπάρχει περίπτωση να προκαλέσει περισσότερη φθορά στα μαλλιά.

Προστατεύουμε την επιδερμίδα του τριχωτού της  κεφαλής

Για υγιή μαλλιά τα οποία μακραίνουν εύκολα, φροντίζουμε να προστατεύσουμε επίσης το τριχωτό της κεφαλής. Διατηρούμε τους θύλακες της τρίχας καθαρούς και υγιείς, ώστε τα μαλλιά να μεγαλώνουν σωστά. Εγώ σας προτείνω να χρησιµοποιείτε ένα ειδικό απολεπιστικό προϊόν µία φορά κάθε είκοσι μέρες, για να αποµακρύνεται η  λιπαρότητα από τα µαλλιά. Παράλληλα, η συνεχής χρήση προϊόντων φορµαρίσµατος / styling / χτενίσµατος µπορεί να συγκεντρώσει υλικό στις ρίζες των µαλλιών και να φράξει τους πόρους του τριχωτού. Δεν ξεχνάμε το μασάζ στο κεφάλι σας, το οποίο βοηθά  στην κυκλοφορία του αίµατος.

Υγιεινή Διατροφή

Η καλή διατροφή είναι ένας απο τους βασικότερους παράγοντας που επηρεάζουν την ανάπτυξη των µαλλιών.  Πρέπει να παίρνουμε όλα τα σωστά θρεπτικά συστατικά, τα οποία βοηθούν τα µαλλιά να δείχνουν πιο λαμπερά και υγιή. Μιλήστε µε τον φαρµακοποιό  για να σας δώσει το σωστό συµπλήρωµα που σας ταιριάζει, όπως η βιοτίνη – µια βιταµίνη  συµπλέγµατος Β, η οποία ενδυναµώνει τα µαλλιά. Πρέπει να τονίσουμε πως καμία θεραπεία ή συμπλήρωμα δεν φέρνει μαγικά αποτελέσματα από τη µία µέρα στην άλλη. Έτσι θα χρειαστούν τουλάχιστον τρεις µήνες για να δείτε αποτελέσµατα γι’αυτό ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες.

Φυσικά, πέρα από τα συµπληρώµατα, φροντίστε να ακολουθείτε σωστή διατροφή, πλούσια σε τροφές που περιέχουν σίδηρο, καθώς η έλλειψή του κάνει τα µαλλιά λεπτά. Κατάλληλες τροφές θεωρούνται επίσης και αυτές που είναι πλούσιες σε ωµέγα-3 λιπαρά και σε βιταµίνες του συµπλέγµατος Β.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΟΠΩΣ Η EXTENIOSTE/KERASTASE

Καθημερινά παίρνω αρκετά μηνύματα για προιόντα τα οποίαμακραίνουν τα μαλλιά  ή να το θέσω καλύτερα, προιόντα που βοηθάνε!  Φυσικά πάρχουν αρκετά προιόντα στην αγορά που βοηθούν στη σωστή υγεία των μαλλιών και της τρίχας – μια αγαπημένη σειρά η οποία συστήνω ανεπιφύλακτα είναι η σειρά Extentioniste | Kerastase.

Αποτελείται από τέσσερα βασικά προιόντα: το Βain Extentioniste, Masque Extentioniste, Serum Extentioniste, Kerastase Thermique Extentioniste.

Για να αποκτήσετε υγιή, πλούσια μακριά μαλλιά, χρειάζεστε ένα καλό πλάνο δράσης –κάτι σαν ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης για τα μαλλιά. H σειρά Extentioniste  θα σας βοηθήσει να φτάσετε πιο γρήγορα στον στόχο σας. Όλα τα προιόντα έχουν πολύ σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου σας.

Βain Extentioniste: Δυναμωτικό σαμπουάν που ενισχύει τα μαλλιά από τη ρίζα, για να τα βοηθήσει να αναπτυχθούν πιο υγιή και δυνατά. Τα αδύναμα μαλλιά που είναι επιρρεπή στο σπάσιμο γίνονται πιο δυνατά, καθώς η εσωτερική τους δομή αποκαθίσταται και θωρακίζεται προστατεύοντάς τα πιο αποτελεσματικά κατά την ανάπτυξή τους. Αυτό το σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό είναι εμπλουτισμένο με Creatine R, ένα ενεργό σύμπλοκο σχεδιασμένο να εξασφαλίζει αντοχή και ελαστικότητα, καθώς και με Ταυρίνη, ένα αμινοξύ που συμβάλλει στην υγεία του τριχωτού. Τα μαλλιά καθαρίζονται σε βάθος, για να φτάσουν το ιδανικό μήκος, απόλυτα υγιή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Masque Extentioniste:Ιδανική για τα εύθραυστα μαλλιά που χρειάζονται φροντίδα, αυτή η μάσκα βαθιάς επανόρθωσης διεισδύει στην τρίχα αποκαθιστώντας την υγιή λάμψη της. Τα ταλαιπωρημένα, εύθραυστα μαλλιά γίνονται πιο δυνατά, ανακτούν την απαλότητα και τη λάμψη τους. Τα ενεργά συστατικά του Creatine R και του Μηλεϊνικού Οξέος, που εμπεριέχονται στη σύνθεση, ενισχύουν την τρίχα από τη ρίζα ως την άκρη. Η ψαλίδα επανορθώνεται και το σπάσιμο προλαμβάνεται, εξασφαλίζοντας πιο μακριά, υγιή μαλλιά.

 

 

 

 

 

Serum Extentioniste: Ένας εξαιρετικά συμπυκνωμένος ορός με κορυφαία ενεργά συστατικά, που ευνοεί την ανάπτυξη δυνατών, υγιών μαλλιών. Αυτή η τονωτική θεραπεία χωρίς ξέβγαλμα συμβάλλει στην ενδυνάμωση της ρίζας και στην υγεία του περιβάλλοντος του τριχωτού. Η μη λιπαρή σύνθεσή της, αξιοποιώντας όλη τη δύναμη των Ceramides, προστατεύει το τριχωτό ενάντια στους περιβαλλοντικούς επιθετικούς παράγοντες, ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιεί και τονώνει τις ρίζες. Σε συνδυασμό με ένα απαλό μασάζ στο τριχωτό, βοηθά αποτελεσματικά τα μαλλιά να αποκτήσυν ιδανικό μήκος με υγεία και δύναμη.

 

 

Kerastase Thermique Extentioniste:Αυτός ο ορός με την κρεμώδη-τζελ υφή, εμπλουτισμένος με Glaçage Thermo-Seal + Creatine R + Ταυρίνη, ενισχύει την εσωτερική δομή της τρίχας και θωρακίζει την επιφάνειά της για λείο φινίρισμα. Προστατεύει τα μαλλιά από θερμότητα μέχρι και τους 230οC, μειώνοντας το σπάσιμο κατά 93%.

Για να λάβεις τα KERASTASE EXTENTIONISTE στο σπίτι με δωρεάν παράδοση, στείλε μήνυμα στο Instagram (@artemiouhairdesigns) ή στη σελίδα μας στο Facebook!

Written by artemiou